Networked Knowledge Organization Systems

NKOS Workshop 2022

October 6-7, 9:00 am. -1:00 pm. Pacific Daylight Time (PDT). Virtual.

[Click to check your local time: Day 1 (Oct. 6 Thursday) and Day 2 (Oct. 7 Friday)]

Register Here (free)

Overview| Schedule | Original CFP | NKOS Home

NKOS 2022 Program

Day 1 - Thursday, October 6, 2022
Start End Duration Agenda Speaker Title
9:00 AM 9:15 AM 15 min Welcome & Introduction Joseph Busch  

9:15 AM

10:15 AM

60 min

Session 1:

 

 

9:15 AM 10:00 AM 45 min Panel

Mark Butler, Aida Slavic, Joseph Tennis, Joseph Busch

Comparative Classification
10:00 AM 10:15 AM 15 min Q&A

 

 

 

10:15 AM

11:10 AM

55 min

Session 2:

 

 

10:15 AM 11:00 AM 45 min Invited Presentation

Patricia Harpring

Equity and Inclusion and the Getty Vocabularies (PDF)

11:00 AM 11:10 AM 10 min Q&A    
11:10 AM 11:25 AM 15 min Break    

11:25 AM

12:25 PM

60 min

Session 3:

 

 

11:25 AM 11:50 AM 25 min Paper 1

Marcia Zeng & Yi Hong

Challenges, opportunities, and approaches in a health KOS vocabulary’s revisions --Insights from ICD-11 (PDF)

11:50 AM 12:15 PM 25 min Paper 3

Marcin Trzmielewski & Claudio Gnoli

From health professionals’ discourse to KOS: representing the facets of allergy in the Integrative Levels Classification (PDF)
12:15 PM 12:25 PM 10 min Q&A    
12:25 PM 12:30 PM 5 min Announcements Joseph Busch  
Day 2 - Friday, October 7, 2022
Start End Duration Agenda Speaker Title
9:00 AM 9:05 AM 5 min Brief Introduction Joseph Busch  

9:05 AM

10:05 AM

60 min

Session 4:

 

 

9:05 AM 9:30 AM 25 min Paper 4 Eileen Chen, Dr. Julia Bullard & Dean Giustini

Comparing MTI Indexing at the NLM to Human Indexing: A Pilot Study (PDF)

9:30 AM 9:55 AM 25 min Paper 5
Ziyoung Park

Collecting Distributed KOSs and Building Meta Information (PDF)

9:55 AM

10:05 AM 10 min Q&A    

10:05 AM

11:05 PM

60 min

Session 5:

 

10:05 AM 10:30 AM 25 min Paper 7 L.P. Coladangelo

Toward a Framework for Visual Nomen(PDF)

10:30 AM 10:55 AM 25 min Paper 8

Gema Bueno-de-la-Fuente, Carmen Agustín-Lacruz, Mariângela S.L. Fujita & Ana Lúcia Terra

Skylines and guidelines: Policies and procedure manuals for knowledge organization in institutional repositories(PDF)

10:55 AM 11:05 AM 10 min Q&A    
11:05 AM 11:20 AM 15 min Break    

11:20 AM

12:20 PM

60 min

Session 6:

11:20 AM 11:45 AM 25 min Paper 9

Julaine Sashanie Clunis

Investigating COVID-19 Analytics and Research with Clinical Knowledge Organization Systems (PDF)

11:45 AM 12:10 PM 25 min Paper 6 L.P. Coladangelo

Initial Development of a Linked Data Infrastructure for Strength Training Information: Linked Fitness Training (LiFT) Ontology
(PDF)

12:10 PM 12:20 PM 10 min Q&A    

12:20 PM

12:30 PM

10 min

Summary & Closing

Joseph Busch

 


NKOS (Networked Knowledge Organization Systems) is an ad hoc work group of more than 300 international experts and implementers of knowledge organization systems. NKOS is devoted to enabling knowledge organization systems/services (KOS), such as classification systems, thesauri, gazetteers, and ontologies, as networked, interactive information services to support the description and retrieval of diverse information resources through the Internet.

[Ref: Links to all NKOS workshops materials (since 1997) || An archive containing details of European NKOS Workshops]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Back to NKOS home